30 Ekim 2010 Cumartesi

Kalpli Nişan Kurabiyeleri





Dışarda yağan gümbür gümbür yağmurun inadına bu sıcacık kalp kurabiyeler çıktı meydana.. Sevgili kankam, en eski dostum ( taa ilkokul günlerinden :) ) Burcu'mun nişanı için hazırladım bu sevgi dolu cookieleri.. Kurabiyeler yine zencefilli tarçınlı, üzerleri desenli şeker hamuru ile kaplanıp, minik kırmızı kalplerle süslendi.. Yakından bakarsanız üzerindeki yazıları da görebilirsiniz, hamur desenli ve beyaz olduğu için uzaktan anlaşılmıyor :) Kırmızı kurdeleli poşetlerde İzmir'e gönderildi. Az önce süprizimi çok beğendiğini söyleyen telefonunu aldım, ne mutlu bana :) Burcu&Fırat çiftine ömür boyu mutluluklar diliyorum..

23 Ekim 2010 Cumartesi

İkizlerin Doğumgünü Kurabiyeleri







Ailemizin ikizleri 2 yaşında.. Öyle hızlı geçiyor ki zaman, doğdukları gün dün gibi.. Canım dostum Seçkin'inimin bebişleri Ayşegül&Kerem için bu sefer de kurabiye hazırladım. Resimde görünen pasta Pelit pastanesine ait, Seçkin ulaşım vb. nedenlerden beni düşünüp pastayı kutlama yapacağımız yere yaptırdı bu sene, ben de pastanın konseptine uygun çiçekli ikiz kafaların bulunduğu şirin kurabiyeler hazırladım. Kurabiyelerdeki bu surat modellemelerini daha önce birçok blogda görüştüm, ilk denemem ikizlere kısmet oldu.. çok hoşuma gitti bu modelleme, sanırım bunan sonra sıksık kullanırım. Kurabiyelerimiz tabiiki pembe ve mavi kurdelerle paketlendi, cookileri doğumgünü çocukları da beğendi :) İyi doğdunuz canlarım benim...

15 Ekim 2010 Cuma

Kına Kurabiyeleri


   

Gonca Hanım`ın renkli kına kurabiyeleri; kırmızı kalp desenli kalp kurabiye, süpriz olarak da 2 adet alyanslı ve biri kınalı el kurabiye. Kurabiyeler bu sefer sade olarak hazırlandı, bana kalsa zencefilli tarçınlı olurdu son zamanlardaki favorim.Gonca&Murat çiftine ömür boyu mutluluklar diliyorum.

1 Ekim 2010 Cuma

Alyanslı Nişan Kurabiyeleri







Aylanslı kurabiyelerimiz kuzenim Murat ve Helin için hazırlandı. 25 Eylül'deki nişanları için değişik bir çalışma yapıp kare şeklideki kurabiyeleri kalp desenli hamurla süsleyip, üzerlerine bir çift alyans ekledim. Hasır sepetin içinde yerleştirilip tasarıma uygun sarı yaldızlı kurdelerle paketledik ailecek :) Çiftimize tekrar mutluluklar diliyorum, düğünü bekliyoruz sabırsızlıkla :)